Niechaj Trwa Ostateczna Krucjata!
Jednak nie bójcie się! Nie wszystko jest stracone, a to co przepadło możemy odzyskać. Imperalistyczne łapy Sarmackie zostały odparte wiele razy w południowym Brzegu dzięki staranią 1 DP "Bonanza". Dywizja starych Postrewolwerowców nie oddała ani jednego piksela na mapie, lecz bez wsparcia logistycznego z Berezy traci na sile. W międzyczasie 13 ELDAŃSKI DYWIZJON ARTYLERII CIĘŻKIEJ dumnie bombardował przystanki autobusowe Starosarmacji oraz lokalne kioski, zaskakując Sarmatów oraz spowalniając natarcie na granicy. Jednym z fenomenalnych wyczynów 13 EDAC było wysłanie noty kondolencyjnej wraz z ostrzałem altyleryjskim, co na zawsze zmieniło styl operacyjny naszych chłopaków z trzynastki. Dowództwo jest z was dumne.
A czego dorabia się 1 Dywizjon Broni Masowego Rażenia? Dowództwo nie może potwierdzić, ponieważ ekscentryczna jednostka Polemarchy Apokalipsy zabarykadowała się w odbitym kompleksie pod nazwą "Ungetüm". Raporty DBMR zostały ściśle utalnione, do których dostęp ma tylko Gubernator, Wysoki Polemarcha oraz oczywiście sam Dywizjon.
W próbie ocalenia naszych sił przed totalną zagłada i upadkiem, jakże i upadkiem naszego wspaniałego narodu, ja, Coirloscadh, ogłosiłem się Wysokim Polemarchą Sił Lądowych Ostatecznej Krucjaty. Dzięki temu nasze odziały, jednostki i grupy Kontrrewolucjonistyczne będą wstanie operować bez problemów logistycznych wraz z wsparciem Wysokiego Dowództwa. W najbliższych czasach czeka nas jak najbardziej Ostateczna Reorganizacja sił Waffen-OK, jednak żeby w pierwszym miejscu było to możliwe musimy być pewni siebie i wysoko w moralach.
NTOK! CWSW! NŻWP! ABCD!