Mapa Konfederacji Sclavińskiej
- Coirloscadh • Stempel

- Lokalizacja: Bunkier nr. BEKON-27-04-3389, Bereza Kotwicka, Scl.
Re: Mapa Konfederacji Sclavińskiej
A tak już w off-topie, bardzo mnie denerwuje Elda ponieważ nagle znikąd tworzy się nienaturalna odnoga która wplywa do zatoki w Eldoradzie. Irl pewnie jakiś głupek nie wiedział nic dobrego o rzekach i geografii, ale narracyjnie można można zrzucić na atak terrorystyczny Ekologów przeciwko Betonistą. A Południowym Brzegu Eldy to wy możecie się już denerwować - oficjalnie oddaliśmy ziemię Starosarmacji dobry czas temu, ale Andronik wypowiedział pseudokonflikt STSowi jeszcze długo przed ewentami z Października, bo według niego są to ojczyste Sclavińskie ziemię, gdzie znajduje się np. Esperanto, lenno samego P R Z Y W Ó D C Y. W prawdziwym starosclawińskim duchu, STS nigdy nie odpowiedziało dopóki nie zaczął się Incydent Październikowy.
-
Guedes de Lima

Może ją po prostu zabetonować? Zrobi się z tego piękna i szeroka autostrada.
- Joahim von Ribertrop • Stempel

Chciałem sobie przypomnieć wydarzenia z października 2019 jak Sclavinia zajęła Południowy Brzeg, a przy okazji znalazłem starą dyskusję o mapie jeszcze z 2014. Wychodzi na to, że intencją rysującego było by Elbę (bo tak inteligentnie nazywa się ta odnoga Eldy według jakiejś tam mapy jeszcze z czasów sarmackich) interpretować jako sztuczny kanał wykopany od Eldy do Eldoratu. Wszystkiemu winne jest to, że ktoś rysując plan Eldoratu walnął tam rzekę, a kartograficzni geniusze orzekli, że miał on na myśli Eldę. Elda płynie kilkadziesiąt kilometrów na południe od Eldoratu, więc to nie mogła być ona - a Kwazi zamiast pójść za sugestią Iontza i dać tam osobną rzekę, jebnął odnogą Eldy.
https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f ... 60#p142369
- Coirloscadh • Stempel

- Lokalizacja: Bunkier nr. BEKON-27-04-3389, Bereza Kotwicka, Scl.
W sumie, nikt nigdy nie napisał postu o zajeciu brzegu - Andronik wpisał w opisie odziałów, że 1 DPB "stacjonuje na Południowym Brzegu i wbrew zawieranym drzewiej umowom, nie odpuściła jego ani piędzi." Nikt nigdy się o to nie przypomniał, bo w sumie nie było o co, Waffen-OK przecież było zwykłą regionalną paramilitarką jak reszta, nie było o co się rzucać. Kiedy w 2021 rozpędził się chaos, oczywiście Andronik nie mógł ominąć szansy na napisanie posta narracyjnego. Typki z STS zaczeły się wtedy rzucać, że kiedy i jak Falangiści wkroczyli do Poł. Brzegu. A skrawka ziemi nie będziemy oddawać przecież imperialistą, którzy nadal nie chcą się godzić i nadal udają że pomimo 10 letniej historii nie istniejemy i Sclavinia jest nadal ich - no ale cóż, to już inna sprawa.Joahim von Ribertrop pisze: ↑02 kwie 2023, 19:44:53
Chciałem sobie przypomnieć wydarzenia z października 2019 jak Sclavinia zajęła Południowy Brzeg,
-
Krzysztof Hans • Stempel

W dalszym ciągu jestem za tym by Konsulat Sclavinii zamiast egzystować tam gdzie jest niemile widziany przeniósł się na nową lokalizacje kończąc spór z Księstwem Sarmacji wokół ziem Mirii, Nowicji i Sangii które to oficjalnie należałyby do mojego państwa.
Według mnie byłby to dowód na to że Konsulat potrafi w pełni działać na własny rachunek a nie zasłaniać się ciągle czymś co było a nie jest. Takie działanie bowiem zgodnie z pewnym przysłowiem nie liczy się w rejestr.
Według mnie byłby to dowód na to że Konsulat potrafi w pełni działać na własny rachunek a nie zasłaniać się ciągle czymś co było a nie jest. Takie działanie bowiem zgodnie z pewnym przysłowiem nie liczy się w rejestr.
- Ludwik • Stempel

-
Odznaczenia w Trizondalu
Odznaczenia w Slawonii
Dziękuję za wyrażenie swojej opinii oraz przyznanie że Miria, Nowicja i Sangia nie należą do SarmacjiKrzysztof Hans pisze: ↑25 maja 2025, 15:58:39 W dalszym ciągu jestem za tym by Konsulat Sclavinii zamiast egzystować tam gdzie jest niemile widziany przeniósł się na nową lokalizacje kończąc spór z Księstwem Sarmacji wokół ziem Mirii, Nowicji i Sangii które to oficjalnie należałyby do mojego państwa.
-
Krzysztof Hans • Stempel

Niczego takiego nie przyznawałem więc proszę sobie nie dobierać niepotrzebnych myśli.
- Ludwik • Stempel

-
Odznaczenia w Trizondalu
Odznaczenia w Slawonii
Ponownie dziękuję za przyznanie że Sclavinia nadal od lat jest na tych samych ziemiach tzw. Mirii, Nowicji i SangiiKrzysztof Hans pisze: ↑25 maja 2025, 15:58:39 W dalszym ciągu jestem za tym by Konsulat Sclavinii zamiast egzystować tam gdzie jest niemile widziany przeniósł się na nową lokalizacje kończąc spór z Księstwem Sarmacji wokół ziem Mirii, Nowicji i Sangii które to oficjalnie należałyby do mojego państwa.
Skoro sam Pan przyznał że dopiero po zakończeniu "sporu" ziemie te należałyby do Sarmacji, to tryb przypuszczający potwierdza, że ziemie te aktualnie nie należą do Sarmacji
-
Guedes de Lima

- Ludwik • Stempel

-
Odznaczenia w Trizondalu
Odznaczenia w Slawonii
Czy to zwiastun choćby małego powrotu?