Polityka zagraniczna
- Adam • Stempel

-
Odznaczenia w Trizondalu
Re: Polityka zagraniczna
Hipnotyzuje
Chyba ostatnie najlepiej?
- Ludwik • Stempel

-
Odznaczenia w Trizondalu
Odznaczenia w Slawonii
Też mi się tak wydaje, ewentualnie dla porównania mogę jeszcze zrobić wersję taką jak ostatnia, z tym że caps lockiem
- Adam • Stempel

-
Odznaczenia w Trizondalu
Można. Ewentualnie tekst i logo minimalnie oddalić?
- Ludwik • Stempel

-
Odznaczenia w Trizondalu
Odznaczenia w Slawonii
Coś pokombinuję
Ale nie dziś i pewnie nie jutro, za dużo rzeczy naraz w realu.
- Ludwik • Stempel

-
Odznaczenia w Trizondalu
Odznaczenia w Slawonii
To sam się monituję
Po przyjęciu Konstytucji w Sclavinii podpiszemy jako Orbita kilka porozumień (ws. Heliopolis, ws. BIOM) i ruszymy dalej z tematem
- Ludwik • Stempel

-
Odznaczenia w Trizondalu
Odznaczenia w Slawonii
Podsumowując Discordową dyskusję:
W innych mikronacjach zostaną utworzone Delegatury Orbity Mikronacji (dalej: DOM), mogę to nadzorować.
DOM będzie taką "nieoficjalną ambasadą" dla całej Orbity jak i poszczególnych jej krajów.
Czysto narracyjnie w każdym DOM będzie personel składający się z przedstawicieli każdego z krajów Orbity, tak aby nasi obywatele mogli uzyskiwać niezbędną pomoc.
Główną aktywnością w DOM będzie publikowanie w razie potrzeby (na ten moment myślę że co około miesiąc-dwa) Biuletynu Informacyjnego Orbity Mikronacji (dalej: BIOM)
Ostateczna propozycja logo BIOM:

Propozycje ode mnie, które naszły mnie poza naszą dyskusją:
Na forum Orbity stworzymy dział dla DOM/BIOM w tym:
-specjalny wątek (zamknięty) do redagowania bieżących wydań BIOM.
-kolejny wątek będący wzorem do publikacji BIOM (czyli właściwe grafiki, nagłówki, bbcode w jednym miejscu)
-lista Delegatur Orbity Mikronacji w innych państwa wraz z odnośnikami do wątków na innych forach, oraz z narracyjnymi adresami siedzib DOM
-wątek z kolejnymi wydaniami BIOM, które są publikowane na innych forach (dla celów historyczno-archiwistycznych)
W innych mikronacjach zostaną utworzone Delegatury Orbity Mikronacji (dalej: DOM), mogę to nadzorować.
DOM będzie taką "nieoficjalną ambasadą" dla całej Orbity jak i poszczególnych jej krajów.
Czysto narracyjnie w każdym DOM będzie personel składający się z przedstawicieli każdego z krajów Orbity, tak aby nasi obywatele mogli uzyskiwać niezbędną pomoc.
Główną aktywnością w DOM będzie publikowanie w razie potrzeby (na ten moment myślę że co około miesiąc-dwa) Biuletynu Informacyjnego Orbity Mikronacji (dalej: BIOM)
Ostateczna propozycja logo BIOM:

Propozycje ode mnie, które naszły mnie poza naszą dyskusją:
Na forum Orbity stworzymy dział dla DOM/BIOM w tym:
-specjalny wątek (zamknięty) do redagowania bieżących wydań BIOM.
-kolejny wątek będący wzorem do publikacji BIOM (czyli właściwe grafiki, nagłówki, bbcode w jednym miejscu)
-lista Delegatur Orbity Mikronacji w innych państwa wraz z odnośnikami do wątków na innych forach, oraz z narracyjnymi adresami siedzib DOM
-wątek z kolejnymi wydaniami BIOM, które są publikowane na innych forach (dla celów historyczno-archiwistycznych)
- Ludwik • Stempel

-
Odznaczenia w Trizondalu
Odznaczenia w Slawonii
Logo ogólne dla Delegatur Orbity Mikronacji

Dana Delegatura będzie miała na dole nazwę miasta (zazwyczaj stolicy kraju w którym będzie DOM)
Istnieje też opcja usunięcia białego tła pod napisami, tak aby była tam przezroczystość (do ustalenia jak będzie estetyczniej)
Podziękowania dla @Heinz-Werner Grüner za dużą pomoc przy wykonaniu napisów!

Dana Delegatura będzie miała na dole nazwę miasta (zazwyczaj stolicy kraju w którym będzie DOM)
Istnieje też opcja usunięcia białego tła pod napisami, tak aby była tam przezroczystość (do ustalenia jak będzie estetyczniej)
Podziękowania dla @Heinz-Werner Grüner za dużą pomoc przy wykonaniu napisów!