Kwestia Odrodzenia Wielonarodowego

Awatar użytkownika
Coirloscadh Stempel
Sclavinia
Lokalizacja: Bunkier nr. BEKON-27-04-3389, Bereza Kotwicka, Scl.
x 47
x 54

Re: Kwestia Odrodzenia Wielonarodowego

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Coirloscadh »

Jakim cudem nigdy tego nie widze :(

Tak czy siak
Obrazek

Jak to pasuje, można wziąść się akt zasadniczy - albo od razu zacząć narracje "ewakuacji" Korpusu
Obrazek
Niechaj Trwa Ostateczna Krucjata
/-/ Coirloscadh, Ostatni Romantyk
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ludwik Stempel
Orbita Mikronacji
x 309
x 415

Odznaczenia w Trizondalu

Odznaczenia w Slawonii

Post autor: Ludwik »

W optymistycznym wariancie może dzisiaj mi się uda przygotować propozycję ustawy zasadniczej, w pesymistycznym w przyszłym tygodniu.
Obrazek
Guedes de Lima
Sclavinia
x 34
x 110

Post autor: Guedes de Lima »

Waffen-OK ostoją miru na ziemiach sclavińskich! :)
Awatar użytkownika
Ludwik Stempel
Orbita Mikronacji
x 309
x 415

Odznaczenia w Trizondalu

Odznaczenia w Slawonii

Guedes de Lima pisze: 10 wrz 2024, 17:39:25 Waffen-OK ostoją miru na ziemiach sclavińskich! :)
Nic dodać, nić ująć ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Coirloscadh Stempel
Sclavinia
x 47
x 54

Co do Waffen - dwie osobne siły militarne, nawet jeśli jedna jest niepodległa na jakiś podstawach prawnych (coś na wzór Zakonu Maltańskiego) to waffen jest i na zawsze będzie związane z Sclaviniią - rozłączenie Korpusu od głównych sił zbrojnych tylko stworzy problemy lub najzwyklejsze zamieszanie.

Najlepszy pomysł jaki wymyśliłem, to trzymanie się nazewnictwa - Waffen-OK jako faktyczny Korpus Ekspedycyjny, zajmujący się jakimiś tam wyprawami w celu gloryfikacji PRZYWÓDCY czy pomocy dla innych państw/przyszłych sojuszników. Na Terenie Berezy i Południowego Brzegu utworzyło by się Militarne Strefy Administracyjny, które w jakimś stopniu były by bardziej podległe Korpusowi niż 'głównym' siłą, tworząc jeszcze bardziej pijańską myśl legalistyczną. Co do OK Primorska, z jednej strony myśle że tak, z drugiej że nie. Jeszcze można się nad tym rozmyślić. Na dniach rozpiszę jakąś restrukturyzacje militarii (pomimo, że ze strony technicznej armii nic nie wiem) i coś się wymyśli

A co do samego ustroju, wykopałem ciekawy pomysł(y) - Zakon Ostatecznych Krzyżowców, ktoś coś?
Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Coirloscadh Stempel
Sclavinia
x 47
x 54

Spam postami, ale jakaś aktywność musi być.
Symbol dla (potencjalnie) nowych sił zbrojnych, wzorowany symbolem Helwetykowej Gwardii Konsularnej. Czy jest do odskok od jednorożca w pysku? Tak i nie, bo ten z zasady zostanie z Korpusem. Dla Konsularnego Orężu Bezpieczeństwa Sclavinii jednak wydaje mi się ok. Z innej beczki, ma ktoś SVG symbolu Waffen OK? Oprócz png (i svg samego jednorożca) nie mogę znaleźć całego pliku
Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ludwik Stempel
Orbita Mikronacji
x 309
x 415

Odznaczenia w Trizondalu

Odznaczenia w Slawonii

Coirloscadh pisze: 13 wrz 2024, 21:37:53 Co do Waffen - dwie osobne siły militarne, nawet jeśli jedna jest niepodległa na jakiś podstawach prawnych (coś na wzór Zakonu Maltańskiego) to waffen jest i na zawsze będzie związane z Sclaviniią - rozłączenie Korpusu od głównych sił zbrojnych tylko stworzy problemy lub najzwyklejsze zamieszanie.

Najlepszy pomysł jaki wymyśliłem, to trzymanie się nazewnictwa - Waffen-OK jako faktyczny Korpus Ekspedycyjny, zajmujący się jakimiś tam wyprawami w celu gloryfikacji PRZYWÓDCY czy pomocy dla innych państw/przyszłych sojuszników. Na Terenie Berezy i Południowego Brzegu utworzyło by się Militarne Strefy Administracyjny, które w jakimś stopniu były by bardziej podległe Korpusowi niż 'głównym' siłą, tworząc jeszcze bardziej pijańską myśl legalistyczną. Co do OK Primorska, z jednej strony myśle że tak, z drugiej że nie. Jeszcze można się nad tym rozmyślić. Na dniach rozpiszę jakąś restrukturyzacje militarii (pomimo, że ze strony technicznej armii nic nie wiem) i coś się wymyśli

A co do samego ustroju, wykopałem ciekawy pomysł(y) - Zakon Ostatecznych Krzyżowców, ktoś coś?
A gdyby tak odejść od źle kojarzącego się realnie Waffen, przebrandować go na Korpus Ekspedycyjny.
Główne siły nazwać jakoś krótko, zwięźle i fajnie :D

Co do Zakonu - jakoś tego nie czuję
Obrazek
Awatar użytkownika
Ludwik Stempel
Orbita Mikronacji
x 309
x 415

Odznaczenia w Trizondalu

Odznaczenia w Slawonii

Coirloscadh pisze: 13 wrz 2024, 22:35:38 Spam postami, ale jakaś aktywność musi być.
Symbol dla (potencjalnie) nowych sił zbrojnych, wzorowany symbolem Helwetykowej Gwardii Konsularnej. Czy jest do odskok od jednorożca w pysku? Tak i nie, bo ten z zasady zostanie z Korpusem. Dla Konsularnego Orężu Bezpieczeństwa Sclavinii jednak wydaje mi się ok. Z innej beczki, ma ktoś SVG symbolu Waffen OK? Oprócz png (i svg samego jednorożca) nie mogę znaleźć całego pliku
Fajna propozycja symbolu, ew. dodać tam jakąś wstążkę z barwami Sclavinii (niebiesko-białe dla Sclavinii, niebiesko-biało-czarne jako flaga wojskowa?)

SVG o które pytasz możliwe że mam, poszukam i proszę o przypomnienie na tygodniu.
Obrazek
Awatar użytkownika
Coirloscadh Stempel
Sclavinia
x 47
x 54

Ludwik pisze: 15 wrz 2024, 00:56:04
A gdyby tak odejść od źle kojarzącego się realnie Waffen, przebrandować go na Korpus Ekspedycyjny.
Główne siły nazwać jakoś krótko, zwięźle i fajnie :D

Co do Zakonu - jakoś tego nie czuję
...tak napisałem :D Żeby Waffen był czym z nazwy jest, Korpusem Ekspedycyjnym. Zakładany kiedy przychodzi potrzeba, i rozwiązywany kiedy jej nie ma, zamiast jakiejś tam innego rodzaju na tym samym poziomie co Armia, Marynarka i Siły Powietrzne.

Dla nazwy sił zbrojnych proponuje Konsularny Oręż Bezpieczeństwa Sclavinii, albo jakąś inną odmiane - Sclaviński Oręż Bezpieczeństwa?
Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ludwik Stempel
Orbita Mikronacji
x 309
x 415

Odznaczenia w Trizondalu

Odznaczenia w Slawonii

Konsularna Armia Sclavinii?

No trzeba coś pomyśleć, żeby było jakieś odniesienie może do Konsulatu, ale żeby też ta nazwa brzmiała jakoś w miarę naturalnie i nie była za długa :D
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konsulat Sclavinii”