Kwestia Odrodzenia Wielonarodowego
- Coirloscadh • Stempel
- Lokalizacja: Bunkier nr. BEKON-27-04-3389, Bereza Kotwicka, Scl.
- x 47
- x 54
Re: Kwestia Odrodzenia Wielonarodowego
Jakim cudem nigdy tego nie widze
Tak czy siak
Jak to pasuje, można wziąść się akt zasadniczy - albo od razu zacząć narracje "ewakuacji" Korpusu
Tak czy siak
Jak to pasuje, można wziąść się akt zasadniczy - albo od razu zacząć narracje "ewakuacji" Korpusu
- Ludwik • Stempel
- x 309
- x 415
-
Odznaczenia w Trizondalu
Odznaczenia w Slawonii
W optymistycznym wariancie może dzisiaj mi się uda przygotować propozycję ustawy zasadniczej, w pesymistycznym w przyszłym tygodniu.
-
- x 34
- x 110
Waffen-OK ostoją miru na ziemiach sclavińskich!
- Ludwik • Stempel
- x 309
- x 415
-
Odznaczenia w Trizondalu
Odznaczenia w Slawonii
Nic dodać, nić ująć
- Coirloscadh • Stempel
- x 47
- x 54
Co do Waffen - dwie osobne siły militarne, nawet jeśli jedna jest niepodległa na jakiś podstawach prawnych (coś na wzór Zakonu Maltańskiego) to waffen jest i na zawsze będzie związane z Sclaviniią - rozłączenie Korpusu od głównych sił zbrojnych tylko stworzy problemy lub najzwyklejsze zamieszanie.
Najlepszy pomysł jaki wymyśliłem, to trzymanie się nazewnictwa - Waffen-OK jako faktyczny Korpus Ekspedycyjny, zajmujący się jakimiś tam wyprawami w celu gloryfikacji PRZYWÓDCY czy pomocy dla innych państw/przyszłych sojuszników. Na Terenie Berezy i Południowego Brzegu utworzyło by się Militarne Strefy Administracyjny, które w jakimś stopniu były by bardziej podległe Korpusowi niż 'głównym' siłą, tworząc jeszcze bardziej pijańską myśl legalistyczną. Co do OK Primorska, z jednej strony myśle że tak, z drugiej że nie. Jeszcze można się nad tym rozmyślić. Na dniach rozpiszę jakąś restrukturyzacje militarii (pomimo, że ze strony technicznej armii nic nie wiem) i coś się wymyśli
A co do samego ustroju, wykopałem ciekawy pomysł(y) - Zakon Ostatecznych Krzyżowców, ktoś coś?
Najlepszy pomysł jaki wymyśliłem, to trzymanie się nazewnictwa - Waffen-OK jako faktyczny Korpus Ekspedycyjny, zajmujący się jakimiś tam wyprawami w celu gloryfikacji PRZYWÓDCY czy pomocy dla innych państw/przyszłych sojuszników. Na Terenie Berezy i Południowego Brzegu utworzyło by się Militarne Strefy Administracyjny, które w jakimś stopniu były by bardziej podległe Korpusowi niż 'głównym' siłą, tworząc jeszcze bardziej pijańską myśl legalistyczną. Co do OK Primorska, z jednej strony myśle że tak, z drugiej że nie. Jeszcze można się nad tym rozmyślić. Na dniach rozpiszę jakąś restrukturyzacje militarii (pomimo, że ze strony technicznej armii nic nie wiem) i coś się wymyśli
A co do samego ustroju, wykopałem ciekawy pomysł(y) - Zakon Ostatecznych Krzyżowców, ktoś coś?
- Coirloscadh • Stempel
- x 47
- x 54
Spam postami, ale jakaś aktywność musi być.
Symbol dla (potencjalnie) nowych sił zbrojnych, wzorowany symbolem Helwetykowej Gwardii Konsularnej. Czy jest do odskok od jednorożca w pysku? Tak i nie, bo ten z zasady zostanie z Korpusem. Dla Konsularnego Orężu Bezpieczeństwa Sclavinii jednak wydaje mi się ok. Z innej beczki, ma ktoś SVG symbolu Waffen OK? Oprócz png (i svg samego jednorożca) nie mogę znaleźć całego pliku
Symbol dla (potencjalnie) nowych sił zbrojnych, wzorowany symbolem Helwetykowej Gwardii Konsularnej. Czy jest do odskok od jednorożca w pysku? Tak i nie, bo ten z zasady zostanie z Korpusem. Dla Konsularnego Orężu Bezpieczeństwa Sclavinii jednak wydaje mi się ok. Z innej beczki, ma ktoś SVG symbolu Waffen OK? Oprócz png (i svg samego jednorożca) nie mogę znaleźć całego pliku
- Ludwik • Stempel
- x 309
- x 415
-
Odznaczenia w Trizondalu
Odznaczenia w Slawonii
A gdyby tak odejść od źle kojarzącego się realnie Waffen, przebrandować go na Korpus Ekspedycyjny.Coirloscadh pisze: ↑13 wrz 2024, 21:37:53 Co do Waffen - dwie osobne siły militarne, nawet jeśli jedna jest niepodległa na jakiś podstawach prawnych (coś na wzór Zakonu Maltańskiego) to waffen jest i na zawsze będzie związane z Sclaviniią - rozłączenie Korpusu od głównych sił zbrojnych tylko stworzy problemy lub najzwyklejsze zamieszanie.
Główne siły nazwać jakoś krótko, zwięźle i fajnie
Co do Zakonu - jakoś tego nie czuję
- Ludwik • Stempel
- x 309
- x 415
-
Odznaczenia w Trizondalu
Odznaczenia w Slawonii
Fajna propozycja symbolu, ew. dodać tam jakąś wstążkę z barwami Sclavinii (niebiesko-białe dla Sclavinii, niebiesko-biało-czarne jako flaga wojskowa?)Coirloscadh pisze: ↑13 wrz 2024, 22:35:38 Spam postami, ale jakaś aktywność musi być.
SVG o które pytasz możliwe że mam, poszukam i proszę o przypomnienie na tygodniu.
- Coirloscadh • Stempel
- x 47
- x 54
...tak napisałem Żeby Waffen był czym z nazwy jest, Korpusem Ekspedycyjnym. Zakładany kiedy przychodzi potrzeba, i rozwiązywany kiedy jej nie ma, zamiast jakiejś tam innego rodzaju na tym samym poziomie co Armia, Marynarka i Siły Powietrzne.
Dla nazwy sił zbrojnych proponuje Konsularny Oręż Bezpieczeństwa Sclavinii, albo jakąś inną odmiane - Sclaviński Oręż Bezpieczeństwa?
- Ludwik • Stempel
- x 309
- x 415
-
Odznaczenia w Trizondalu
Odznaczenia w Slawonii
Konsularna Armia Sclavinii?
No trzeba coś pomyśleć, żeby było jakieś odniesienie może do Konsulatu, ale żeby też ta nazwa brzmiała jakoś w miarę naturalnie i nie była za długa
No trzeba coś pomyśleć, żeby było jakieś odniesienie może do Konsulatu, ale żeby też ta nazwa brzmiała jakoś w miarę naturalnie i nie była za długa