Tak czy siak

Jak to pasuje, można wziąść się akt zasadniczy - albo od razu zacząć narracje "ewakuacji" Korpusu

Nic dodać, nić ująć

A gdyby tak odejść od źle kojarzącego się realnie Waffen, przebrandować go na Korpus Ekspedycyjny.Coirloscadh pisze: ↑13 wrz 2024, 21:37:53 Co do Waffen - dwie osobne siły militarne, nawet jeśli jedna jest niepodległa na jakiś podstawach prawnych (coś na wzór Zakonu Maltańskiego) to waffen jest i na zawsze będzie związane z Sclaviniią - rozłączenie Korpusu od głównych sił zbrojnych tylko stworzy problemy lub najzwyklejsze zamieszanie.
Najlepszy pomysł jaki wymyśliłem, to trzymanie się nazewnictwa - Waffen-OK jako faktyczny Korpus Ekspedycyjny, zajmujący się jakimiś tam wyprawami w celu gloryfikacji PRZYWÓDCY czy pomocy dla innych państw/przyszłych sojuszników. Na Terenie Berezy i Południowego Brzegu utworzyło by się Militarne Strefy Administracyjny, które w jakimś stopniu były by bardziej podległe Korpusowi niż 'głównym' siłą, tworząc jeszcze bardziej pijańską myśl legalistyczną. Co do OK Primorska, z jednej strony myśle że tak, z drugiej że nie. Jeszcze można się nad tym rozmyślić. Na dniach rozpiszę jakąś restrukturyzacje militarii (pomimo, że ze strony technicznej armii nic nie wiem) i coś się wymyśli
A co do samego ustroju, wykopałem ciekawy pomysł(y) - Zakon Ostatecznych Krzyżowców, ktoś coś?

Fajna propozycja symbolu, ew. dodać tam jakąś wstążkę z barwami Sclavinii (niebiesko-białe dla Sclavinii, niebiesko-biało-czarne jako flaga wojskowa?)Coirloscadh pisze: ↑13 wrz 2024, 22:35:38 Spam postami, ale jakaś aktywność musi być.
Symbol dla (potencjalnie) nowych sił zbrojnych, wzorowany symbolem Helwetykowej Gwardii Konsularnej. Czy jest do odskok od jednorożca w pysku? Tak i nie, bo ten z zasady zostanie z Korpusem. Dla Konsularnego Orężu Bezpieczeństwa Sclavinii jednak wydaje mi się ok. Z innej beczki, ma ktoś SVG symbolu Waffen OK? Oprócz png (i svg samego jednorożca) nie mogę znaleźć całego pliku

...tak napisałem