Kompleks skoczni narciarskich

Niech się mury pną do góry
Kiedy dłonie chętne są

Tutaj toczą się dyskusje i podejmowane są wszelkie decyzje w temacie rozbudowy Heliopolis
Awatar użytkownika
Ludwik Stempel
Orbita Mikronacji

Odznaczenia w Trizondalu

Odznaczenia w Slawonii

Kompleks skoczni narciarskich

Post autor: Ludwik »

Jako że mamy zimę, a w Heliopolis planowane jest wiele obiektów sportowych myślę, że możemy zacząć od budowy kompleksu skoczni narciarskich :)

W dalszej kolejności planuję m.in. trasy zjazdowe i trasy do biegów narciarskich/biathlonu.

Skoczni ma powstać kilka-kilkanaście: od malutkich do pierwszych skoków dla dzieci po mamuta.

Do ustalenia jest czy skocznie te miałyby powstać w jednym miejscu w niedalekiej odległości od siebie czy raczej powinny być bardziej rozrzucone.

W mojej opinii lepsze byłoby "zgrupowanie" skoczni w niedalekiej odległości od siebie w górach na obrzeżach Heliopolis co utworzyło by zalążek centrum sportów zimowych.
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Edelweiss

Re: Kompleks skoczni narciarskich

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Rozumiem rozmach, ale "kilkanaście" skoczni? To jakieś prawdziwe szaleństwo. Macie rozmach!
(-)Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Ludwik Stempel
Orbita Mikronacji

Odznaczenia w Trizondalu

Odznaczenia w Slawonii

Re: Kompleks skoczni narciarskich

Post autor: Ludwik »

Heinz-Werner Grüner pisze: 01 sty 2025, 21:38:36 Rozumiem rozmach, ale "kilkanaście" skoczni? To jakieś prawdziwe szaleństwo. Macie rozmach!
De facto wiele z nich będzie szkoleniowe, typu K-10, K-25 itp., tak aby nawet najmłodsi mogli zaczynać swoją przygodę ze skokami.

Poważnie myślę także o skoczni K-5 jako atrakcji turystycznej, na której każdy chętny mógłby dla zabawy oddać bezpieczny skok.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Biuro Rozbudowy Heliopolis”