Mikroświatowa Unia Piłkarska - informacje

Nowy na Orbicie?
Przywitaj się!
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Edelweiss

Re: Mikroświatowa Unia Piłkarska - informacje

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Czy druga kolejka przyniosła równie zaskakujące rozwiązania jak pierwsza? Sprawdź sam!

Obrazek

[kliknij na obrazek]
(-)Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Edelweiss

Obrazek

Drodzy Fani Piłki Kopanej,
Bawimy się już w ten cały MUP od "zarania dziejów", wypada więc bawić się dalej, prawda? Dlatego też Samozwańczy Sekretarz MUP wraz z Zastępcą Samozwańczego Sekretarza MUP maja przyjemność zaprosić wszystkich mikronautów, a co za tym idzie całe państwa, do składania ofert na organizację kolejnego v-mundialu.

Obecny sezon trwa do połowy kwietnia, zatem do 31 marca zbierać będziemy kandydatury (wyłączona z organizacji jest Kotlina Edelweiss oraz Osiek, jako niedawni organizatorzy). Sam turniej odbywać się będzie prawdopodobnie na początku wakacji.

Następnie odbędzie się głosowanie, które potrwa do 21 kwietnia 2026. Trenerzy-Delegaci, jak to bywa już niemalże tradycyjnie, zdecydują ostatecznie o wyborze państwa, które będzie pełniło rolę gospodarza XXVIII Mistrzostw Mikroświata w Piłce Nożnej (rozgrywanych w systemie Xpert11).

Swoje oferty należy przekazać bezpośrednio Samozwańczemu Sekretarzowi lub Zastępcy, najlepiej w formie pdf lub jako wątek na forum.

Czekamy na zgłoszenia!

[right]Samozwańczy Sekretarz MUP
Heinz-Werner Grüner

Zastępca Samozwańczego Sekretarza MUP
Pavel van der Gibson[/right]
(-)Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Adam Stempel
Kafleandia

Odznaczenia w Trizondalu

Post autor: Adam »

@Heinz-Werner Grüner a w jakim terminie sam mundial?
[-] Adam Simon Peterelli von Landsbergen
Książę Kafleandii
Obrazek
Awatar użytkownika
Edelweiss

Adam pisze: 13 sty 2026, 21:27:12 @Heinz-Werner Grüner a w jakim terminie sam mundial?
Do połowy kwietnia mamy ten sezon. Dalej jeszcze jeden - ten szybszy i dopiero mundial. Pewnie coś koło wakacji. Nie liczyłem, przyznam się szczerze.
(-)Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Ludwik Stempel
Orbita Mikronacji

Odznaczenia w Trizondalu

Odznaczenia w Slawonii

Post autor: Ludwik »

Przejrzałem zgłoszenie pierwszego kandydata do organizacji najbliższego v-mundialu.
Zgłosiła się Rusowia.

Ich broszurka jest przygotowana dosyć profesjonalnie, choć nie uniknięto truizmów (ale nie oszukujmy się, takich "zapychaczy" pełno i w profesjonalnym realu ;) )

Razi mnie trochę mała inwencja przy stadionach. Głównie przy nazwach, bo są często albo wcale nie zmienione względem reala, albo jedynie z lekkim "przekręceniem" realnej nazwy.
Wiem, wiele mikronacji przez to przechodziło, pewnie i nam się nie udało tego do końca uniknąć, ale czemu by nie podwyższyć standardów ;)

Mam jeszcze kilka spostrzeżeń co do ogólnie organizacji poprzednich v-mundiali, ale postaram się to może ubrać w artykuł, a jak to się nie uda, to pokrótce opisać tutaj w wątku.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dziedziniec Mikronacji”