Witam.
Jeśli pamięć mnie nie myli, to tylko raz byłem na Trizondalu, ale bardzo dawno. No i jeszcze potem jeden raz na stemplu się zweryfikowałem.
Nie ukrywam moja wiedza o tych mikronacjach, oprócz tego że Ludwik rządzi Slawonią, to nie mam żadnej. Ale myślę że po tylu latach jako że to są mikronacje działające na rzecz wspólnego forum Orbity? No to wypadałoby by się przywitać.
Ja jestem Leszek Ebe-Grüner, kiedyś możecie mnie kojarzyć z Ardemii, UTN, Teutonia, Pustkowia Winków, Baridas i trochę z Garapenii(dawna mikronacja, podbita jakiś czas temu przez Pustkowia Winków). Najbardziej w sumie znany z wszelkich rozgrywek sportowych.
Obecnie jednak jestem obywatelem Edelweiss, Sarmacji i Skarlandu. Ludwik też kojarzy mi się jednak z bardziej ogarniętą osobą, dlatego też przybyłem na te mikronacje. No dobrze a obecnie zajmuje się:
-Zarządzam EdelBAHN w Kotlinie Edelweiss(Koleje)
-Zarządzam miastem Grünerwald
-Jestem w Siłach Zbrojnych Edelweiss(Lądowych)
-Jestem Redaktorem w Trybunie Diuków(Gazeta Sarmacka)
-Jestem Specjalistą ds.Transportu w Angemont
I w sumie to tyle
Uszanowanie
- Adam • Stempel

-
Odznaczenia w Trizondalu
Re: Uszanowanie
@Leszek Ebe-Gruner
Witaj!
Pamiętam czasy gdy w sąsiedztwie była Garapenia, a była i Surmenia...
Tak, Orbita jako coś w rodzaju "unii/sojuszu". Ale z dość poluzowanym systemem prawnym.
Obecnie trwa planowanie/budowa Heliopolis, stolicy zwanej "techniczną", ale w sumie taki łącznik krajów Orbity z zewnątrz.
Grünerwald leży obok Heliopolis!
Swoją drogą jak wyglądają tereny w twoich stronach.
Jakiś czas temu przygotowałem przykładową mapę terenu po stronie Heliopolis.
Czy te góry u was faktycznie 900-2000m?

Witaj!
Tak, Orbita jako coś w rodzaju "unii/sojuszu". Ale z dość poluzowanym systemem prawnym.
Obecnie trwa planowanie/budowa Heliopolis, stolicy zwanej "techniczną", ale w sumie taki łącznik krajów Orbity z zewnątrz.

-
Leszek Ebe-Gruner • Stempel

Re: Uszanowanie
no cześć i dzięki
Więc na pewno są wysokie, ale żeby nie skłamać, to zapytam mojego V-ojca Heinza. On ze wszystkich osób najlepiej zna mapę Edelweiss.Adam pisze: 16 kwie 2026, 22:33:42 @Leszek Ebe-Gruner
Witaj!
![]()
Co do Surmenii, racja też kiedyś była, ale nie pamiętam czy się załapałem na czasy kiedy istniała czy byłem już po, bo wtedy głównie Garapenie tylko śledziłem i Pustkowia Winków.
Budowa Heliopolis? O to można kiedyś pomyśleć nad połączeniem kolejowym między Grünerwald, a właśnie Heliopolis